Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздадоха годишните кинонагради "Златен глобус"

В Бевърли Хилс бяха раздадени 73-тите годишни кинонагради "Златен Глобус". Леонардо Ди Каприо получи наградата за актьор в драматичен филм за участието си в лентата "Завръщането", която донесе и статуетка за режисьора Алехандро Джи Иняриту. "Завръщането" взе и най-очаквания приз, този за драматичен филм.

В комедийния жанр Дженифър Лоурънс спечели за участието си в "Джой", а при мъжете фаворитът е Мат Деймън, за ролята си в "Марсианецът" на Ридли Скот. "Марсианецът" победи и в категорията за комедиен филм. Лентата е фантастика, в която Деймън играе изоставен на Марс астронавт, опитващ се да оцелее с помощта на интелект и чувство за хумор.

Четири десетилетия след като "Роки" излезе на голям екран, Силвестър Сталоун се качи на сцената, за да грабне приза за поддържаща мъжка роля за изиграването на легендарния Роки Балбоа в "Крийд: Сърце на шампион". Пред изправената на крака зала Сталоун заяви:

Искам да благодаря на въображаемия си приятел Роки Балбоа за това, че се оказа най-добрият приятел, когото някога съм имал.

На фона на бурни аплодисменти Tом Ханкс присъди признанието "Сесил Би ДеМил" за отличителен принос в света на шоубизнеса на Дензел Уашингтън.

Разчуствана Лейди ГаГа прие първия си "Златен Глобус" в раздела за Телевизионен филм или кратък сериал за участието си в сериала на Райън Мърфи и Брад Фалчук "Америкън Хорър Стори". Сам Смит също получи първия си "Златен Глобус" за песента в последния филм за Джеймс Бонд.

Търажи Пи Хенсън, позната като Куки Лайун от музикалното шоу "Империя", победи сред претендентите за актриса в телевизионна драма.

В категорията за мъжка роля в сериал статуетката отиде при Джон Хам от "Момчетата от Медисън Авеню". Сериалът приключи миналата година след седем сезони. Това е втора победа за Хам.

Унгарският "Синът на Саул", който разказва историята на евреин, принуден да работи в Аушвиц, спечели в категорията за чуждестранен филм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!