Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: Решението за предсрочни парламентарни избори зависи изцяло от премиера Борисов

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев,който се среща с местните структури на партията във Варна и региона, заяви, че решението, дали да има предсрочни парламентарни избори, зависи изцяло от премиера Борисов:

Аз го виждам изключително разконцентриран напоследък. Мисля, че за разлика от повечето си колеги в партията, които живеят в някакъв друг свят и фактът, че надделяха на местните избори, са ги заслепили, той ясно вижда, че е много трудно да управлява в толкова кризисна ситуация и че разломът в ДПС оголи зависимостта на управлението Пеевски - Доган - нещо, което той политически не може да си позволи. Така че, Борисов ще реши кога са изборите, ако действа бързо, разбира се, и ако все още е в контрол на ситуацията. Виждам, че се замисля по въпроса, но не бих правил прогнози за неговото решение. Той е трудно предвидим и самостоятелен играч.

Радан Кънев каза още,че ще бъде създаден нов десен проект,тъй като традиционните партии у нас не могат да отговорят адекватно на политическата криза,която е започнала в страната от края на миналата година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!