Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 10 души са загинали в САЩ заради зимната буря

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Историческа зимна буря засегна десетки милиони американци. Обилни снеговалежи и силни ветрове наложиха въвеждането на извънредно положение в поне седем щати в това число Окръг Колумбия, Вирджиния и Ню Джърси. Напълно са прекратени въздушните връзки в градовете Филаделфия, Вашингтон и Ню Йорк. До момента лошото време е причинило смъртта на най-малко 10 души.

Лошото време се разпростира в региона от Тенеси на юг до Масачузетс на север. Над 80 милиона американци са потърпевши от зимната буря.

Във Вашингтон вчера някои държавни учреждения затвориха по-рано, а градският транспорт преустанови работа до неделя. На места във Вашингтон очакванията са до неделя да се образува около 60 см. снежна покривка.

Властите в страната съобщават за много пътни инциденти. В Северна Каролина за по-малко от два дни са станали 1200 катастрофи, като шестима са загинали в инциденти също в Северна Каролина. Около 100 000 са без електрозахранване. Поне 6000 полета са отменени, спряно е и движението на влаковете по определени маршрути.

Бурята, която получи името Джонас, но е наричана в медиите"бурята на века", се очаква да се разрази днес и утре основно в Щатите по източното крайбрежие.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!