Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оркестърът за народна музика на БНР е тазгодишният носител на голямата награда "Сирак Скитник"

10
Снимка: Булфото
Тази вечер на церемония в Първо студио на Българското национално радио бяха връчени годишните награди на БНР "Сирак Скитник".

Голямата награда "Сирак Скитник" беше присъдена на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов  за значим принос в развитието на радиото, което на 25 януари 2016 година навърши 81 години.

Наградата за радиожурналистика спечели Никола Миладинов, кореспондент на БНР в Брюксел, а преди да замине и водещ на обзорното предаване за международна политика "Събота 150".  Призът се връчва за открояващо се присъствие пред микрофона и за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР като обществена медия.


Благодаря на Обществения съвет и благодаря на всички колеги в радиото, които дълбоко уважавам заради труда и професионализма им. Тази неочаквана награда ме натоварва с голяма отговорност пред Вас и пред себе си. Бъдете живи и здрави! Честит празник на БНР,  пожела Миладинов.

Специалната награда "Златен глас" на фондация "Надежда Дженева",
която се връчва за шеста поредна година от Кеворк Кеворкян отиде при Савелина Савова, водещ на предаването "Хоризонт до обед".

Иска ми се радиото да бъде златният глас сред многото ламарини в ефира, подчерта Савова.

Това е силна награда, силна с името си. "Златен глас" или "Гласът на радиото"  - и два пъти с двойна сила, защото е обърната към голямата дума памет. С вълнение се обръщам към носителката на тази награда, заяви Божана Димитрова, която връчи отличието.

Присъдени бяха и награди "Номер 1" на всяка от ефирните програми, като с приза в "Хоризонт" беше отличен Петър Волгин.

Колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година спечели Радио София. Митко Димитров, директор на програмата поясни, че част от наградата, която има и финансова стойност, ще бъде дарена:

Каузата на Радио София е да е близо до хората,  както и до всеки един човек. Затова тази награда има изключително важно значение за мен. Благодаря на колегите за  тяхната упорита работа и че бяха професионално и отговорно в ефир въпреки всичко.

Наградите "Сирак Скитник" се връчват от 2001 година, а призьорите се определят от Обществения съвет на радиото.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия