Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На прага на „социалната поносимост“

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Не знам дали сте чули, но и да не сте чули, ще чуете – сега пък ВиК дружествата, ама всичките, искат да вдигнат тарифите си. Едни с повечко проценти, други – с по-малко, но вече са заложили в бизнесплановете си по-високи цени и чинно са ги представили в Комисията за енергийно и водно регулиране.
Не знам защо, на тази комисия аз хич й нямам вяра. Може би защото тя върти, суче и винаги застава на страната на енерго, на топло, на водно и прочее доставчици, но никога на страната на потребителите. Но това е друга тема, вие пък може би й имате доверие на комисията, то си е ваша работа.
Моята работа в случая е да поразсъждавам. И разсъжденията ми са в следната посока:
Първо – това че всички ВиК дружества единодушно напират да увеличат цената на водата, макар и в различна степен, не ви ли намирисва на картелно споразумение?
Второ – основният аргумент на всички тях, е че водата от години не била поскъпвала. Егати и аргумента! А кой е казал, че тя трябва да поскъпва регулярно?! Особено пък при положение, че според Асоциацията на активните потребители в много населени места хората пият вода замърсена с олово, с хлор и дори с фекалии!






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!