Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миков: Правителството трябва да търси по-ясно европейска солидарност заради бежанците

Михаил Миков
Снимка: БГНЕС

Българското правителството трябва по-ясно да търси европейска солидарност заради бежанската криза, защото страната ни пази границите на Европа, заяви лидерът на БСП Михаил Миков в местността "Шерба" край село Гроздьово, Варненско по повод инцидента с починалите от измръзване бежанки карай Малко Търново:
Може би трябва да се помисли как да се засили хуманитарната помощ и за Сирия. Не можа само за Турция да има хуманитарна помощ, а в същото време за Сирия да няма. Защото военните действия там продължават да прокуждат милиони - деца, жени, семейства от родните им места. 

Михаил Миков каза още, че тази година е възможно провеждането на предсрочни парламентарни избори заедно с президентските. По думите му напрежението в управляващата коалиция се засилва. По повод вота на недоверие към правителството, иницииран от БСП в областта на здравеопзването, лидерът на левицата заяви, че у нас реално няма здравеопазване.

За избора на лидер на БСП, който предстои през май, Миков коментира, че един човек не може да се справи с преодоляването на спиралата от изборни загуби и е  нужна енергията на цялата партия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!