Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "Варна диша" организира протест пред общината срещу строителството в Морската градина

Протестиращи от сдружение "Варна диша" се събраха пред сградата на общината и заявиха, че ще продължат да настояват да се спре изцяло строителството в Морската градина. Славена Панайотова, председател на сдружението, каза, че вече никой не иска документи, не иска обяснения и обещания; иска реални действия, за да се спре, не само строителството, но и всякакви в ремонти в Mорската градина. Панайотова цитира главния архитект на общината, който е казал, че по документи всичко е нормално. "Не искаме такива отговори“, каза Славена Панайотова и добави: „Ще продължим да се борим за Морската градина. Не трябва да се подминава този проблем. Трябва всички да излезем на улицата, за да покажем, че ни боли за парка и да изискаме спиране на строежите в него“.

На въпроса за днешните думи на кмета на Варна Иван Портних, че, всъщност, е сложил постове на "Общинска полиция" до делфинариума и до зоопарка, за да следят за това да няма строителство, а днес е входирал преписка в прокуратурата, за да бъде проверена цялата документация по единия от спорните строежи, Славена Панайотава каза, че се надява и прокуратурата да не бездейства.

Участниците в днешния протест не бяха многобройни, но демонстрираха хъс и носеха българското знаме. Те поискаха оставката на кмета, ако не бъде спряно строителството в Морската градина.

Днес кметът Портних каза, че се чувства обиден от протеста, тъй като смята, че е направил всичко необходимо за Морската градина:

Някой може ли да ме укори за непоследователност във всичките тези години по отношение на Морската градина? И всякакви псевдоспасители на Морската градина, защо не са се опитали да извървят именно този път и по законов ред, един път завинаги, всъщност, казусът да бъде трайно решен? И нека да напомня още нещо: минаха избори съвсем наскоро; така наречените собственици от "Салтанат" си направиха партия, с която участваха и на изборите, и подкрепиха явно ред от конкурентите. А самите конкурентни пък, във времето, не само че им приеха подкрепата за изборите, но ясно и категорично ги подкрепяха в техните искания, там да се строи, да има автомобили.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!