Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГКПП "Промахон-Кулата" е отворен, но засега

| обновено на 22.02.16 в 17:26
Снимка: БГНЕС

Малко преди 16 часа по нареждане на гръцките фермери ГКПП "Промахон-Кулата" отново беше затворен за преминаване на тежкотоварни автомобили, информираха български шофьори от стачния комитет. След остра реакция от наша страна блокадата беше вдигната, но засега. 


Наши превозвачи, които се намират на територията на южната ни съседка,  не очакват добър изход от преговорите на земеделците с премиера Алексис Ципрас , позовавайки се на информацията  от гръцкото радио . 

Веселин
Дангов, който е в инициативния комитет на нашите шофьори, организирали контра блокадата, заяви :

Преговорите не вървят на добре - българо-гръцката граница, специално, не е представена в днешната среща, като, за съжаление, и техният стачен комитет не е представен. Доколкото разбрах от точния превод на гръцкото радио - членовете, които са избрани да представляват тези организации, най -вероятно не са желани на преговорите.

Минути след проведения разговор в Дангов дойде и информацията, че гръцките фермери затварят границата при Промахон. Малко след 16.30 часа областният управител на Благоевград заяви пред "Хоризонт", че след проведени разговори Арабаджис - от стачния комитет на земеделците в Лариса, е разпоредил блокадата да бъде вдигната. Напрежението на границата отново ескалира.

Другият  ГКПП "Ексохи-Илинден“ е отворен за преминаване, но наши шофьори предупредиха, че пътят Кавала-Драма е блокиран със земеделски машини и се използват обходни пътища. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!