Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николина Ангелкова ще представи България в руската Дума като целогодишна туристическа дестинация

Снимка: Николай Кръстев

Изслушването на министъра на туризма Николина Ангелкова ще се проведе в рамките на работното ѝ посещение в руската столица. Целта му е да се набележат мерки за увеличаване на броя руски туристи към нови и перспективни туристически направления, между които е и България.

Акцентът в представянето на България ще бъде потенциалът ѝ като привлекателно за руските туристи направление за морска ваканция и възможностите за разнообразни специализирани услуги в сектора ни. Страната ни е една от малкото държави, които ще имат тази възможност и единствената от балканския регион, получила покана за участие в парламентарните изслушвания в долната камара на Федералното събрание. Целта на изслушването е да се набележат мерки за увеличаване броя на руските туристи към перспективни и нови туристически направления, сред които е България.
По-рано министър Ангелкова откри кръгла маса за развитието на българо-руските отношения в областта на туризма. България очаква сериозно развитие в сферата на туристичестия бранш и връщане на интереса към страната ни след влошаването на руско-турските отношения и препоръката, отправена от властите в Русия гражданите ѝ да не пътуват до Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!