Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов се надява на европейско финансиране за ограничаване на бежанския поток

Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Цветан Цветанов инспектира строящото се на територията на Хасковска област съоръжение, което ще възпрепятства нелегалното преминаване на бежанците.

Цветан Цветанов съобщи, че са отпуснати 72 000 лв. за проектиране на 12-километровото съоръжение, което трябва да бъде построено до края на май. На територията на Хасково оградата е 33 километра:

Тук имаме 12 км. изградени възпиращи съоръжения, като 10 от тях са тип "А", 2 км. са от тип "Б" и в момента има забити колове с дължина около 6 км. Остават още 12 км от започнатите да бъдат довършени до края на май месец.

Търси се европейско финансиране за опазване на външната гаринца на Европейския съюз - каза още Цветан Цветанов:

Настояването е да се осигури европейско финансиране и България да бъде част от всички тези финансови средства, които се осигуряват за подпомагане на държавите, които са външна граница на Европейския съюз от този бежански поток. Убеден съм, че ако намерим и европейско финансиране, ще можем действително да направим и пълното обезпечаване за ограничаване на бежанския поток.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!