Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разузнавателни полети над българо-македонската граница извърши хеликоптер на "Гранична полиция"

Снимка: БГНЕС

Разузнавателни полети над българо-македонската граница извърши хеликоптер на "Гранична полиция". Прелитанията са обичайни и са насочени към граничните райони с Турция, Македония и Сърбия като външни граници на ЕС, уточниха от пресслужбата на главна дирекция "Гранична полиция".

След кризата с бежанския лагер край Идомени на гръцко-македонската граница и затварянето на така наречения "Балкански път" за мигрантите и бягащите от войната в Сирия хора, по заповед на премиера Бойко Борисов "Гранична полиция", армия и жандармерия проведоха учение, насочено към опазване на българската граница. Над 700 служители останаха в района на Петрич в готовност за предотвратяване на масово насочване на бежанския поток към нашата страна.

Народният представител от Патриотичния фронт Атанас Стоянов поиска незабавна оценка на ситуацията и евентуална готовност за изграждане на преградни съоръжения на границата ни с Македония и Гърция.

Нов бежански лагер е създаден в близост до гръцкия град Драма, твърдят жители на граничните села около пункта "Илинден - Ексохи". По техните думи двама бежанци вече са преминали границата и са забелязани в село Копривлен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!