Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Всички вестници отбелязват на първите си страници, вчерашните терористични атаки в Брюксел. "Неравенството ражда терора" е анализът на "Земя".
"Монитор" информира, че нелегално пътуващи бусове извозват желаещите да напуснат Брюксел срещу цена от 120 евро. "Новинар" цитира говорителя на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, в което се казва: "Двойните стандарти на западната политика доведоха до терористичните атаки, както и до замразяване на дипломатическите отношения на Русия с НАТО, което забави борбата с тероризма." "Стандарт" информира, че валутните и фондовите борси са се сринали след атентатите. "Капитал дейли" допълва, че загубите на пазарите били ограничени от добрите новини за икономиката в еврозоната.
"Сега" съобщава, че е отменен планираният спешен полет на правителствения самолет, за да прибере от Брюксел председателя на Народното събрание Цецка Цачева и други държавни служители. Експертът по международна сигурност Димитър Гърдев заявява в "Труд", че халифатът прехвърля войната в Европа, въпросът е колко ще са жертвите и колко загуби ще се натрупат, докато победим ислямистите. "Телеграф" помества интервю с друг експерт, Йордан Божилов, според когото специалните служби в страните от Европейския съюз нямат добро сътрудничество.

"24 часа" отбелязва, че нашият отговор на терора беше церемонията по награждаване на достойните българи. Снощи, по инициатива на вестника, 48 души бяха отличени за добрите им дела.

"Южен поток" все още не е приключил", казва в интервю за "Труд" Пиер Жан Кулон от Европейския икономически и социален съвет. Според него, за да се понижат цените на тока, трябва да има промени в съотношението на енергийния микс.

"Реформаторският блок може да се разпадне още преди президентските избори", прогнозира, в интервю за "24 часа", Корман Исмаилов, лидер на  партията "Свобода и достойнство" - част от Блока.

Бившият началник на разузнаването генерал Кирчо Киров предупреждава чрез вестник "Дума": "Дестабилизиране на Турция крие рискове за България". Според него,специалните ни служби в момента се преструктурират, а това води до демотивация на служителите.

"Спряна поръчка в София тръгва пак на двойна цена", пише "Сега". Ефектът от пушилката със спрените поръчки се оказа краткотраен, коментират авторите на статията. Драстичен е примерът с ремонта около НДК, който ще се окаже с рекорден бюджет от около 6 милиона лева при първоначално обявени над 2 милиона лева.

"Момиче разби бутилка в главата на съученичка", пише "Стандарт". Поредният случай на насилие в училище е станал в Бургас, пострадалата Яница е с мозъчен кръвоизлив. 18-годишните момичета влезли в сблъсък, защото Яница направила забележка на побойничката Илияна за поведението й в час, уточнява публикацията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!