Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шарл Мишел обеща, че отговорните за атентатите в Брюксел ще бъдат разкрити

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Правителството на Белгия обеща да разкрие отговорните за атентатите в Брюксел. Това послание направи премиерът на страната Шарл Мишел по време на церемония в памет на жертвите:

Не може да има безнаказаност. Правителството заедно с компетентните власти ще направят абсолютно всичко, за да разкрият както тези атаки, така и събитията, свързани с тях. 

По-рано Мишел отказа да приеме оставките на вътрешния и правосъдния министър, след като стана ясно, че един от белгийските атентатори е бил върнат от Турция с предупреждение за връзки с джихадисти.




 Йохана Микл Лайтнер от Австрия се надяват на строги проверки по Шенгенските граници – има 5000 чуждестранни бойци с европейски паспорти в Сирия, каза Лайтнер и допълни:

Има ясно решение за подсигуряване външните граници и затваряне на Балканския път, като същевременно обсъждаме как да повишим контрола на границите между България и Турция.

Очаква те министрите тази вечер да потвърдят още приемането през април на единен регистър на личните данни на пътниците при самолетните полети за цяла Европа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!