Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха един човек при поредната антитерористична операция в Брюксел

| обновено на 25.03.16 в 18:27
Белгийски спецполицаи на антитерористичен пост в центъра на Брюксел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един човек е задържан при поредната антитерористична операция в Брюксел.

Операцията продължи близо 4 часа, тъй като заподозреният мъж беше взел за заложници дете и жена. В крайна сметка след преговорите със специалните части на белгийските сили за сигурност, мъжът освободи детето и жената, и беше арестуван. При този арест беше ранен леко в крака. За момента полицията не съобщава неговата идентичност. Не се знае дали той е един от издирваните все още на свобода атентатори, но Федералната прокуратура със сигурност отрече, че това е Мохамед Абрини, съучастникът на атентаторът от Париж Салах Абдеслам, който беше откарал обратно с колата си до Брюксел.

Същевременно обаче стана ясно, че от шестимата арестувани при снощните операции в други брюкселски квартали, един от тях, най-вероятно, може да се окаже мъжът със светлия шлифер и шапката на снимката от тримата терористи на летището в Брюксел.

По предварителна непотвърдена информация лицето се казва Фейсал Шофри. От останалите шестима арестувани, трима вече са освободени. Трима остават в ареста, включително и Шофри, който за момента отказва да сътрудничи на разпитващите.

Премиерът Шарл Мишел отмени насроченото посещение за полагане на цветя на летището в Брюксел, ударено от терористи във вторник.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!