Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна беше открита пътуващата изложба "Подобри гората“

Снимка: БГНЕС

Пътуващата изложба "Подобри гората“, посветена на Седмицата на гората, беше открита в специален павилион на входа на Морската градина във Варна. Веселин Нинов, изпълнителен директор на Североизточното държавно предприятие призова гражданите да са активни и ако забележат да подават сигнали за незаконна сеч. 

Инженер Веселин Нинов каза още, че незаконната сеч е част от общата престъпност в страната, но с общите усилия и на обществото, и на дирекциите по горите тя може да бъде ограничена:

Стремим се да реагираме на всеки един подаден сигнал. Не се стремим, a със сигурност реагираме и това ми е молбата към гражданите. Работи линия 112, има специално създадена структура, която реагира за горските сигнали, така че всички граждани, които забележат и имат съмнение, че някъде се извършва незаконна дейност в горите ги моля веднага да сигнализират на 112, за да можем ние своевременно да направим проверка и да реагираме.

Много варненци и гости на града присъстваха на събитието, посветено на Седмицата на гората. Те получиха иглолистни фиданки по случай празника. 9-годишният Явор Вичев от Провадия беше сред отличените с фиданка на ела. Той отговори на въпроса какво са за нас горите:

Те ни помагат да живеем и те са нашето злато. Обичам да се разхождам и да събирам шишарки. Тази еличка ще я засадим в моята стая.

В понеделник пътуващата изложба и горският павилион ще бъдат в София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

"Празник в гората" се провежда в 18 общини у нас

"Празник в гората" се провежда днес на територията на 18 общини в страната. Инициативата бележи края на традиционната седмица на гората, като целта е децата, а и всички граждани, които пожелаят, да се запознаят по атрактивен начин с работата на..

обновено на 09.04.16 в 12:28