Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има задържан по случая с убитото момиче в Провадия

| обновено на 13.04.16 в 09:06
Снимка: БГНЕС
Има задържан по подозрение в съучастие в смъртта на Александра. Полицията работи усилено цяла нощ, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова пред БНТ. Тя уточни, че тепърва ще се изяснява какво е участието на задържания.

Снощи тялото на 13-годишната Александра Сивриева беше открито в бившия Ловен дом в Провадия – заведение, изоставено от 15 години. Момичето беше в неизвестност от 22-ри март, а от 3-ти април полицията я обяви за общонационално издирване.

Утре се очаква да бъдат готови резултатите от аутопсията и съдебно-медицинската експертиза.

Според източници от разследването един от свидетелите твърди, че е видял Александра да се качва в сребриста кола. В момента се работи и по тази версия, издирва се автомобилът. Тъй като по тялото не са открити следи от огнестрелни рани, се предполага, че причината за смъртта е удушаване. Това обаче ще стане напълно ясно след аутопсията. Друга версия, по която се работи, са осъществяваните от страна на момичето на поредица от запознанства в интернет.

Полицията все още не обявява официално името на момичето, тъй като се очаква родителите й да пристигнат от Германия, за да разпознаят тялото.

Воденото до момента от Районната прокуратура досъдебно производство за отвличане е взето по компетентност от Окръжната прокуратура във Варна с оглед извършено умишлено убийство на малолетно лице.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!