Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима са задържани за убийството на 13-годишната Александра от Провадия

Снимка: БГНЕС

Трима души са задържани в хода на разследването на убийството на 13-годишната Александра от Провадия. Освен мъжът и жената, за които "Хоризонт" съобщи още вчера, е задържан още един мъж. 

Основният обвиняем е 19-годишният мъж с инициали К.Д.Т. за престъпление грабеж с убийство, което предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, до живот или доживотен затвор без право на замяна. Активно се работи за установяване съпричастността и на другите двама към престъплението. Стана ясно, че грабежът е на златни накити от момичето. Вчера във Варна са били проверявани златарските магазини за това дали някой не им е предлагал за продажба част от златните накити. 

Разследването продължава. Резултатите от аутопсията са доказали първоначалното съобщение, че момичето е починало вследствие задушаване, тоест било е удушено. Разследва се и версията за изнасилване. Не беше отговорено на въпроса дали сребристата кола, с която е видяно момичето на 22-ри март, когато беше обявено за общодържавно издирване, да се отдалечава от града, е била на задържания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!