Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова: При блокада на гръцката граница туризмът ще понесе сериозни загуби

Николина Ангелкова
Снимка: БГНЕС

Ако превозвачите изпълнят заканата си и блокират българо-гръцката граница по време на предстоящите празници, туристическият бранш ще претърпи сериозни загуби. За това предупреди министърът на туризма Николина Ангелкова и посочи, че се вземат мерки да се предотврати блокадата:

Вчера сме информирали Министерството на транспорта и външно министерство, за да може да участваме активно в диалога с превозвачите. Аз напълно ги разбирам и тях и това, което също те преживяха, и загубите, които понесоха заради блокадата от гръцка страна, но това ще се отрази изключително негативно - особено в празниците - на туризма. За миналата година, само за справка, 50 000 гърци само за Великденските празници са посетили България. Също толкова българи са посетили Гърция.

Министър Ангелкова цитира данни, че туристите от Румъния у нас през този сезон ще надхвърлят 1 милион души. Само за Великден се очаква те да са над 100 000. 

Във Варна Ангелкова заяви, че във връзка с ремонта на Аспаруховия мост е започнала мащабна информационна кампания заедно с румънското министерство на туризма. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!