Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лозан Панов: Гласуването е въпрос на дълг

Лозан Панов
Снимка: БГНЕС

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заяви във Варна,че в дискусията за задължителното гласуване трябва да участват основно представители на законодателната власт, но като гражданин той смята,че гласуването е въпрос на дълг:

Като гражданин съм заинтересован в страната повече гласоподаватели да дадат своя вот, защото по този начин институциите ще имат необходимата представителност, което е важно за цялата държава, за да може ние като гласоподаватели, да бъдем отговорни със собственото си поведение за случващото се в страната и да не обвиняваме някой друг за нашето бездействие. Така че като гражданин почти винаги съм реализирал своето право на глас и ще продължавам да го правя, защото това е част от отговорността, която имаме ние към държавата, в която живеем.

Лозан Панов съобщи,че до края на месеца ще бъде готов доклад за цялостната дейност на съдилищата в страната, който ще представи данни за натовареността и дейността на всяко от тях. Той допълни,че изработването на съдебна карта ще помогне да се уеднакви натовареността на съдиите в различните региони на страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!