Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешна проверка след сигнал за замърсяването на река в Карнобат от нерегламентирано клане на животни

Снимка: БГНЕС

Агенцията по безопасност на храните и икономическата полиция предприеха спешна проверка след сигнал за замърсяването на река в Карнобат от нерегламентирано клане на животни. Проверяват и магазините.

17 адреса в така наречената "Каракачанска махала" на Карнобат са проверени при акцията. Наблюдението в квартал "Красно село" е от две седмици заради сигнали, че собствениците на ферми отвеждат мръсните си води, сред които и кръвта от заклани животни, към канала на река Порой, съобщи директорът на контролното звено в Бургас доктор Георги Митев:

Колегите, дежурейки, са видели отново кърваво оцветяване. Имаше от местната полиция в Карнобат, една кола от Бургас с икономическа полиция, кметът също много ни съдейства, даде няколко адреса в този същия квартал, където евентуално можеше да се извършва това клане нерегламентирано. Бяха проверени ударно, но не открихме абсолютно нищо.

Продължават проверките и в магазинната мрежа, каза още доктор Митев.

Имаме непрекъсната координация с кланиците, за да могат не ежедневно да ни предоставят информация колко килограма, колко броя животни на ден са заклани в съответната кланица в цялата страна, за да знаем колко животни и колко килограма да очакнваме в Бургас.

Всяко едно несъответствие в магазина означава, че месото е с нерегламентиран произход, уточниха от областната агенция по безопасност на храните.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!