Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1 милион и 312 хиляди лева са отпуснати за ремонт на училища в Плевен

Две училища в Плевен ще бъдат ремонтирани с пари от държавата. Отпуснати са общо над 1 милион и 312 хиляди лева. По-голямата част от сумата е за Математическата гимназия.

В нея, с част от парите ще построят модерна сграда, за различни видове спорт и занимания. 842-ма са възпитаниците, които скоро ще се радват на обновена актова зала. Директорът Ирена Борисова обясни, защо е необходимо: 

В нашия град се реализират събития от национален и международен мащаб. В областта на математиката и различни природни науки и на художествената самодейност. Нашата актова зала не е ремонтирана от построяването на училището. Мечтата ни е, да стане една модерна актова зала, която да бъде с възможност, да се използва от всички училища от община Плевен.

Спокойно ще започнат и новата учебна година, в най-старото начално училище в Плевен "Патриарх Евтимий", защото след сегашното финансиране за над триста деца, целодневното обучение ще стане реалност. Директорът Рени Кръстева допълва:

За да се спази държавната политика за целодневно обучение, на нас ни беше неотложно задължително, да пристроим нов физкултурен салон, да построим още две класни стаи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!