Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев: Защитата на конституционните права на гражданите не би трябвало да води до падане на правителството

Не ми се прави служебно правителство. Искам да видя стабилност, искам да видя реформи, искам да видя надграждане и едни честни президентски избори

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че е готов да сформира трети служебен кабинет, ако се наложи, но не желае да се стига дотам. Той заяви това по повод оттеглянето на подкрепата на АБВ за правителството и оставката на министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин:

Не считам, че защитата на конституционните права на българските граждани трябва да доведе до падане на правителството. Затова се надявам на отговорно решение в интерес както на правото на българите да гласуват, така и с гарантиране на стабилността в държавата, но, да, ако се наложи да защитя стабилността в държавата, разбира се, готов съм.

Запитан как ще коментира оттеглената подкрепа на АБВ, Росен Плевнелиев каза:

Разбирам всяка една политическа партия, сигурен съм, че те преследват своите стратегии, но като държавен глава заявявам: "Не ми се прави служебно правителство. Искам да видя стабилност, искам да видя реформи, искам да видя надграждане и едни честни президентски избори".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!