Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: Проблемът в Гърмен е решим

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Проблемът в Гърмен е решим, както всички проблеми, пред които се изправя една община или държавата. Всичко е въпрос на координация и желание. Това каза в Гърмен съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който заедно с други народни представители се срещна с кмета на общината Минка Капитанова:

В случая се натъкнахме на казус, който е труден за самостоятелно решаване от кмета на общината. Ние сме поели ангажимент да обсъдим въпроса и с областния управител, както и с министъра на регионалното развитие, защото за нас няма абсолютно никакво съмнение, че тези постройки трябва да бъдат премахнати и ще бъдат премахнати, защото са незаконни. Това, което до момента сме се разбрали, е да продължават да се извършват действията, които са от пряка компетенция на общината. Недопускането на пришълци, допълнителни постройки, или хора, които идват от други общини, както и непрекъснат контрол върху редовно посещение на училище и тяхното образование, защото това е една инвестиция в бъдещето.

По повод отхвърленото на общинската сесия предложение тази седмица да бъде обсъден и приет подробният устройствен план за квартал "Кремиковци", кметът Минка Капитанова заяви:

Това е изнизване от ситуацията. Нещата са точни. За да се устрои една територия, това е предложение. Една политическа партия казва, че това е археологически обект, че преписката не била пълна. За да се започне изработване на такъв клуб, е необходимо предложение и, че е нямало желаещи жители, или с проявен интерес. От този голям проблем, който е и национален, не виждам какво повече искат като мотивировка. Това е бягане от отговорност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!