Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДОСТ ще подкрепи ГЕРБ само ако бъдат прекратени отношенията с Патриотичния фронт

Снимка: БГНЕС
Партия ДОСТ ще подкрепи премиера Бойко Борисов, само ако бъдат прекратени отношенията с Патриотичния фронт. В противен случай ГЕРБ не може да разчита на политическа помощ от страна на новата формация, обяви в Момчилград лидерът й Лютви Местан. Според него, управляващата коалиция повтаря модела на кабинета "Орешарски" с  две основни партии и сателити около тях.

Според Местан, премиерът трябва да избира между оставането във властта на всяка цена и демократичните устои:

Ако Патриотичният фронт се оттеглят от властта, защото Борисов и ГЕРБ са избрали демокрацията пред властта, това може да отвори нови възможности, не само за оцеляването на Борисов в днешното управление на страната, но биха му задали една доста добра перспектива. Не смятам, че оттеглена подкрепа от патриотите е краят на кабинета "Борисов 2", мисля, че малко се надценява силата на Патриотичния фронт. 

 

От Момчилград Лютви Местан предупреди, че ако депутатите отхвърлят ветото на президента за Изборния кодекс, това ще означава приемане на дискриминационен закон на етническа основа, и направи препратка към времето на т. нар. Възродителен процес:

Тоталитарният режiм отнемаше идентичност, име, религия. Този закон цели да 0лиши българските граждани в чужбина от право на глас.

Местан отказа да коментира дали ДОСТ ще издигне своя кандидат-президентска двойка. Според него По-важното е държавният глава да е пронатовски и проевропейски ориентиран.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!