Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хумор и изненади и в последеня ден от Фестивала на смеха в Габрово

Снимка: БГНЕС

В последния ден от Фестивала на смеха в Габрово, в музея на открито "Етър", се провежда фолклорна надпревара за хумористични народни песни. Шеговити детски рисунки показва Веселата къща в града.

Изложбата от Областното биенале на хумористично-сатиричната детска рисунка показва творби на 220 ученици, които представят своите идеи по темата „Спорт и смях за здраве“.  Днес най-добрите сред малките художници ще получат награди и дипломи за участие в конкурса, в който се включиха и деца от побратимения на Габрово белгийски град Аалст.

В последния ден от карнавалното веселие още настроение ще добавят изпълненията на хумористични народни песни на фолклорни групи, които участват в конкурса „Надпейте се, засмейте се”. Заглавията на песните - „Била жена мъжа си”, „Заврян зет”, „Баба винце пила и се понапила” загатват за съдържанието на песните, с които близо 60 колоритни самодейци ще забавляват посетителите на музея.

И в плевенската община Левски започват Празници на хумора и сатирата, посветени на Григор Вачков. Те са организирани в родното село на актьора - Трънчовица. На сцените ще излязат състави от Плевен, Левски, Долна Митрополия, Летница.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!