Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Санкциите срещу Русия възпрепятстват доверието между нея и Европейския съюз и са „двойна загуба" и подобни действия не помагат на развитието на взаимните връзки, казва президентът на Чепия Милош Земан в интервю за вестник "Российская газета".
 Коментирайки бежанската вълна към Европа, той отбеляза, че подобен сблъсък на култури създава заплаха пред европейските ценности.
 Бедата е, че Европейският съюз не е привикнал на кризи и не може оперативно да реагира на тях, казва още чешкият президент.

 Британският "Индипендънт" цитира председателя на Шотландската национална партия Никола Стърджън, който коментира предстоящия референдум във Великобритания за бъдещето й в Европейския съюз. Според Стърджън с действията си правителството обижда интелигентността на хората, като използва метод, основан на страха, а именно, убеждава да се гласува в полза на оставането на Великобритания в Европейския съюз.

В Русия се очаква представянето на два плана за постигане  на средни годишни темпове на икономически ръст на страната от 4 %, пише "Независимая газета" и уточнява, че част от предложенията ще бъдат представени утре от бившия финансов министър Алексей Кудрин.
Второто е от министъра на икономическото развитие Алексей Улюкаев. И двамата смятат, че са необходими структурни и институционални реформи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!