Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мустафа Карадайъ: ДПС ще има основна роля на предстоящите президентски избори

Снимка: БГНЕС

 ДПС ще има основна роля на предстоящите президентски избори и това ще стане ясно по резултатите, с които ще бъде избран новият президент-това заяви в село Медовец, община Дългопол, лидерът на движението Мустафа Карадайъ. Той допълни, че партията трябва да се върне в управлението на страната, за да защити правата и свободите на българските граждани, които сега са нарушени с промените в Изборния кодекс. Пред кореспондента ни Даниела Стойнова Мустафа Карадайъ отговори какъв тип кандидат за президент биха подкрепили от Движението и дали след президентските, от ДПС ще поискат и предсрочни парламентарни избори:
Демократ. България има нужда от демократично управление.
Сега категорично го няма. Защото всички сме свидетели как това издание на Народното събрание направи така, че управляващото мнозинство да бъде заложник на една коалиция, чиито партии в Съвета на Европа ги наричат фашисти. Днес сме свидетели как се гази Конституцията на Република България в Народното събрание и от тази гледна точка това е риск за страната, това е риск за демокрацията в България, а ние сме борци за права и свободи, а това са основите на демокрацията, тоест ние сме борците за демокрация и от тази гледна точка правилно сте ме разбрали, това, което казах.
България има нужда от демокрация.

Лидерът на ДПС  присъства на възпоменателния митинг-събор в в Медовец, където за 27-ми път се отбелязват трагичните събития по време на Възродителния процес, при които през 1989-та година там загинаха двама души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!