Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не прощаване с Христо Ботев

В зала „Съединение” на Регионалния исторически музей в Пловдив ще бъдат обявени наградените  участници в литературния конкурс „Не прощаване с Христо Ботев”.

Председателстваното от поета Иван Странджев жури излъчи призьорите в трите възрастови категории – до 12, до 18 и до 25 години. Те ще имат празник в Деня на Ботев, на специална церемония по награждаването, на която отличените ще чуят имената си.

От първа група това са: Белослава Славова – на 10 години, за "Великият подвиг" – с първа награда, 9-годишната Сияна Дъковска за „Не прощаване с Христо Ботев" – второ място, трети е Йордан Йорданов – на 10 г., за  „Начало".

Първи сред участниците в конкурса от втората категория е Светислав Тодоров – на 14, за  „Последният сън"; втора е 16-годишната Величка Зердашка с „Додето", трета е авторката на „Духът на Ботев" Виктория Димитрова (18).

"Гръм удари..." на Дилян Манолов (22) е фаворитът в групата на поетите до 25-годишна възраст. Следва го Надя Манджовска (19) с творба, носеща заглавието на конкурса – „Не прощаване с Ботев". Третата награда е за Ивета Дулова (22) и нейното „Непрощаване".

Организаторите на „Не прощаване с Христо Ботев” не смятат да се прощават с литературния конкурс. Имат идея той да се превърне в традиционен и национален – посветен на Ботев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!