Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Координаторите по проекта на МВР "Детско полицейско управление" се събират в Търговище

Снимка: БГНЕС
В Търговище се провежда двудневен семинар за обучение по превантивната програма на МВР "Детско полицейско управление". Участват 28 областни координатори по програмата от всички областни дирекции в страната.

На семинара ще се обсъжда ролята на партньорствата в програмите за превенция, взаимодействието с местната власт, както и теми за превенцията на детската престъпност и пътната безопасност, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Търговище Николай Ненков:

Съвместно с експерти от партниращите ни организации, полицейските служители ще обучават децата на полезни и ценни умения в рамките на теоретичните и практическите занятия по програмата "Детско полицейско управление".


Бизнесът също подпомага дейността на Детските полицейски управления.

Това е една изключително продуктивна инициатива, защото тя има за цел да научи подрастващите и нашите деца как да живеят по начин, който не застрашава техния живот и здраве. Отговорният бизнес винаги застава зад подобни идеи, подкрепя ги и което е най-важното, работи заедно с институциите за каузите, които са в подкрепа на развитието на българските деца и благоденствието на цялото общество, обобщи Ивана Радомирова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!