Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 тома литература получи като дарение Руският център във Варненския свободен университет

Мащабно дарение от над 300 тома художествена и специална литература получи Руският център във Варненския свободен университет от Дома на емиграцията "Александър Солженицин" в Москва.

Доцент Галина Шамонина, директор на центъра, съобщи, че поводът е Денят на руския език, който се отбелязва днес, както и 25-годишнината на учебното заведение. Доцент Шамонина съобщи, че обучителни курсове за квалификация по руски език са преминали много наши и чуждестранни специалисти:

11 университета изпращат свои студенти и магистрати тук за обучение по Методика на обучението по руски език като чужд. Ние за Европа и за България ние сме сертифицирали около 410 млади преподаватели, които сега вече работят в своите страни, университети и училища. Шести юни е една традиционна дата за Руския център, в която ние провеждаме тази кръгла маса "Моята професия - руският език" и винаги се стараем да има обучение, при това на високо ниво. Тази година ни води един от водещите специалисти на института "Пушкин". Той пристигна специално за обучението на преподаватели русисти, при това от начално, основно и средно училище, а не висшисти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!