Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен спря ремонтите на улици заради изчерпани средства

| обновено на 06.06.16 в 20:18
Георг Спартански
Снимка: БГНЕС

Кметът на Плевен Георг Спартански спря текущите ремонти на уличната мрежа. Предвидените в  бюджета 1 милион и 90 хиляди лева са напълно усвоени до момента.  Ремонтите ще бъдат възобновени, ако общинският съвет реши да преструктурира бюджета на общината.

Определените от съветниците един милион и 90 хиляди лева за изкърпване на дупки и ремонт на тротоари и настилки са напълно изчерпани, каза Спартански.

"Затова разпоредих, до второ нареждане, докато няма ново решение на Общинския съвет за вътрешно оптимизиране на бюджета на община Плевен за тази година и преразместване на отделни негови пера, като някъде бъдат усилени някои дейности за сметка на други, за които се прецени, че не са толкова актуални, належащи, или няма да бъдат изцяло, или частично усвоени парите, да бъдат спрени всякакви нови възлагателни работи, за да не влезем в неразплатени разходи. На червено няма да действаме. Ще действаме съобразно разпоредбите на закона за стриктна финансова дисциплина.

Ако се наложат спешни ремонти, те ще се правят с пари от така наречения резервен фонд. Спартански обаче посочи, че до края на годината остават седем месеца и че не е желателно да се харчат всички пари за едно, или друго по направление "бюджет".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!