Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменени са полетите на "Еър Франс" между Париж и София

| обновено на 11.06.16 в 16:56
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотите на "Еър Франс" започват четиридневна стачка, която ще затрудни въздушния трафик през първите дни на Евро 2016. Днес са отменени и полетите на компанията от и до София.

Анулиран е полетът от 12:35 ч. френско време с предвидено кацане 16:15 ч., както и полетът с планиран час на излитане от София 17:05 ч.


И утре- неделя Air France няма да лети от и до София - съобщават от летище София. Става дума за 
Полет от Париж в 16:15 ч.и Полет , излитащ от София за Париж с планиран час 17:05 ч.

Компанията уверява, че ще осигури 70-80% от трафика, но не изключва промени в последния момент. Предимство ще имат полетите, пряко свързани с европейското първенство по футбол, както заяви пред медиите директорът на "Еър Франс".

Засегнатите пътници, уведомени чрез есемес или имейл, са приканени да променят резервацията си. "Еър Франс" съветва клиентите си да се осведомят за полета си, преди да се отправят към летището.

Синдикатите на пилотите са недоволни от политиката на разрастване на групата, като според тях тя е по-благоприятна към холандската KLM след сливането ѝ с "Еър Франс". Загубите от стачката ще възлизат на 5-6 милиона евро дневно.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Франция се бори със социалните вълнения часове преди откриването на Европейското

Хаосът продължава да владее Франция часове преди откриването на Европейското първенство по футбол. Правителството не успя да сложи край на стачките, транспортът остава силно затруднен въпреки осигурените автобуси за националния стадион в Сен Дени...

публикувано на 10.06.16 в 12:21

Продължават стачките във Франция - ден преди откриването на Евро 2016

Споровете между синдикатите и френското правителство заплашват да нарушат функционирането на футболното първенство Евро 2016, чийто домакин е Франция. Спорните реформи на трудовото законодателство предизвикаха седмици на стачни действия. Засега няма..

публикувано на 09.06.16 в 09:58

Демонстранти срещу трудовите реформи във Франция са блокирали купата за Евро 2016

Протестиращи срещу трудовите реформи във Франция са блокирали достъпа до специалния влак, с който купата за Евро 2016 пристигна в Париж. Демонстранти са разпънали пред влака надпис: "Ако не се откажете, няма да има трофей" и заплашват да задържат купата,..

публикувано на 08.06.16 в 18:51
Манюел Валс

Вълната от стачки усложнява ситуацията във Франция, която е засегната от наводнения

След най-тежките от десетилетия наводнения за френската столица, най-сетне са налице признаци, че нивото на река Сена се стабилизира и бавно започва да намалява. Властите обаче не очакват нивата да се върнат към нормалните стойности поне още една седмица...

публикувано на 05.06.16 в 13:00

Протестите във Франция продължават безкомпромисно

Протестите във Франция продължават безкомпромисно. Всички синдикални събрания на железничарите гласуваха за продължаване на стачката в жп транспорта. Днес отново са съкратени 60% от трафика около Париж и близо 1/3 от бързоскоростните влакове в страната...

публикувано на 02.06.16 в 12:09