Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Славов, обвинен в убийството на гарда на Митьо Очите, остава в ареста

Тодор Славов, обвинен в убийството на гарда на Митьо Очите, остава в ареста, реши Бургаският окръжен съд. Така, от всичките  над 20 задържани за престрелката в „Слънчев бряг“ в сряда, при която един загина, а тежко ранен бе несебърският бос Димитър Желязков, под стража остана единствено Славов. Всички други са освободени.

Чувствам се застрашен в ареста, това каза пред съда обвиненият в убийството на Александър Алексиев Тодор Славов. Според адвокатите му, Славов е стрелял, за да защити живота си и не може да бъде обвинен в умишлено убийство, защото това е било самоотбрана при една планирана от другата страна наказателна акция. Те подчертаха, че в сряда бригадата на Митьо Очите се е събирала няколко часа. След това водени от Желязков и неговата охрана преминали под строй през центъра на курорта. Нахълтали в ресторанта, въоръжени с хладно и огнестрелно оръжие, а Очите ударил с юмрук един от хората вътре, след което започнала престрелката. Адвокатите добавиха, че по Алексиев са стреляли и други хора и не е доказано дали от четирите изстрела фаталните са били именно от техния клиент. Не на това мнение е прокурор Ангел Ангелов, който твърди, че изстрелите са три.
Много лица са стреляли, но от кои изстрели са причинени уврежданията и смъртта тепърва ще установяваме. Към тоя момент е установено, че от изстрелите , които са произведени от обвиняемия, е настъпила смъртта.
Пистолетът е бил законно притежаван. Все още не са изготвени балистичните експертизи за Митьо Очите и не може да се твърди кой е стрелял по него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!