Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на косовския парламент: Гражданите ни познават Банско като зимна дестинация

Косовски изпълнители ще се включат в следващото издание на "Бохеми фест"

Снимка: Кети Тренчева

България  има шанса да бъде най- желаният партньор  на държавите от Западните Балкани, които  искат да станат част от общото европейско семейство.  Това каза народният представител  от ГЕРБ Георги Андонов, който заедно с  парламентарна делегация от Косово, водена от  председателя на  парламента Кадри Весели, посетиха Банско.

За нас е важно да изградим добри партньорства в политиката, икономиката и културата, а това става, когато  си имаме доверие  и градим здрави мостове по между си, каза  Георги Андонов, който е председател на групата за приятелство с република Косово:

За България развитието на Еврозоната в западните Балкани е много важно. Потенциалът на Балканите ще се развие тогава, когато махнем всички граници, а граници се махат тогава, когато бъдем част от едно голямо европейско семейство, което е ЕС.

Председателят на косовския парламент Кадри Весели подари  символа  на Прищина на кмета на Банско, който от своя страна го удостои със  почетния знак на курортната община.

Гражданите на Косово познават Банско като зимна дестинация, но ще се радвам да открият  колко богато е и фестивалното ви  лято, каза  г-н Весели, приемайки  с радост идеята  изпълнители  от неговата държава да се включат в следващото издание на „ Бохеми фест“, форматът за балканска музика:

Балканите се опитват да изградят един мост помежду си. И на едно място стабилност и развитие, което преди много ни е липсвало

През есента  в Косово  се организира голям бизнес форум, в който  двете държави  ще търсят успешни партньорства. Очаква се дотовага да  има отговор от Брюксер на българското искане да отпаднат визите  за косовските граждани , идващи в България, което ще стимулира туристическия обмен, убеден е  кметът на Банско  Георги Икономов:

На което ще бъдем поканени и ние - Банско, с цел да представим нашия регион и нашите възможности за туризъм, защото все повече туристи от Косово посещават Банско през последните години.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!