Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в Карловско се нормализира след наводнението

Обстановката в община Карлово постепенно се нормализира след наводнението, отменя се и обявеното частично бедствено положение. Река Мъртвица в село Дъбене се е прибрала в коритото си, почистват се наноси и се възстановяват улици в селото.

Днес следобед се очаква да започне изплащането на еднократни помощи от 325 лева на пострадалите от наводнението жители на карловското село Дъбене. Одобрени са 10 семейства от всички 16, които са подали документи за подпомагане. Създадена е организация парите да бъдат изплатени на хората в приемна в населеното място. Вчера две комисии - едната от Общината, другата - от дирекция "Социално подпомагане", описаха щетите.

От мощната приливна вълна, която заля селото в понеделник вечерта, са засегнати близо 20 къщи. Стихията отнесе улични настилки и разруши моста над река Мъртвица. Вчера реката се прибра в коритото си и позволи да започне възстановяването на щетите. Двата бряга са засипани с баластра и следобед се очаква военнослужещи от 61-ва бригада да поставят временен понтонен мост.

Щетите в общината са за над 6 млн. лева, съобщи заместник-кметът по строителството на Община Карлово Данка Зидарова-Люртова:

Само проектът, който предвижда нов канал за отвеждане на водата директно в Стряма да не влиза в река Мъртвица, е на стойност 2,5 милиона. Девет улици в село Дъбене, които са с много голямо разрушаване на настилката, са около 2 милиона като стойност и две улици в Баня, в Сушица между 6 и 7 милиона, като щети са нанесени в общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Изплащат по 325 лева помощ на пострадалите от наводнението в Дъбене

Днес се очаква да започне изплащането на еднократни помощи от 325 лева за пострадалите от наводнение жители на карловското село Дъбене.  В сила остава обявеното частично бедствено положение. Създадена е организация парите да бъдат изплатени на хората в..

публикувано на 15.06.16 в 07:10