Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен: Сериозни санкции за заведенията при нарушаване на работното време и силна музика

Георг Спартански
Снимка: БГНЕС
Община Плевен засилва контрола срещу нарушаването на обществения ред в града. Санкциите предвиждат и затваряне на заведения, ако има системно нарушаване на работното време и пускане на силна музика.  По-строги изисквания ще има и за  кафенета и ресторанти, които са в близост до  жилищни сгради.


Кметът Георг Спартански с настъпването на лятото е получил много жалби и оплаквания за силна музика и в късните часове. Той предлага засилени мерки в наредбата, която регламентира работата на увеселителните заведения:

Масово в нощните часове хората не могат да спят, защото кръчми, кафенета пробват децибелите върху нервите  и спокойствието на гражданите. В жилищни сгради е допустимо пускането на музика и въобще работно време до 11 часа. В нежилищни сгради е регламентирано до 12.

Ако заведенията в някои случаи искат да работят с удължено време, собствениците ще подават молба до общината, обясни Спартански:

И ще се издават разрешителни, които ще струват 50 лева. Сумата не  е висока. Въпросът е да се знае кое заведение до колко часа му е разрешено да работи.

Предвидени са и санкции, заяви още кметът на Плевен:

Включително и затваряне на заведения, които не спазват часовете, в които им е разрешено да работят и съответно да усилват музиката.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!