Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британската автомобилна индустрия и изпълнителният директор на футболната Висша лига подкрепиха кампанията за оставане в ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската автомобилна индустрия, още видни бизнесмени и изпълнителният директор на футболната Висша лига подкрепиха кампанията за оставане в ЕС. 

Търговският отдел на британската автомобилна индустрия и изпълнителни директори на компании предупредиха, че напускането ще увеличи цените на колите и ще застраши работните места. Директори на компании като Toyota UK, Vauxhall, Jaguar, Land Rover and BMW, чийто сектор осигурява 800 000 работни места и принос от 15,5 милиарда паунда в британската икономика, изразиха категорично подкрепа за оставането на Великобритания в ЕС. Оставането, според тях, ще помогне на Великобритания да запази уникалното си влияние в сектора.

Председателят на английската футболна Висша лига Ричард Скудамор също подкрепи кампанията "Да останем", като посочи, че всички 20 елитни клуба не искат излизане от Евросъюза. Той каза, че с напускането на ЕС ще бъде нарушен основният принцип на "отворени врати" във Висшата лига.

От Brexit отхвърлиха твърденията, че напускането на организацията ще навреди на автомобилната индустрия, и заявиха, че напротив, това ще помогне на износа. Като аргумент те изтъкнаха, че основната част от британския износ не е предназначен за Европа, а за останалата част на света. А що се отнася до футбола, от Brexit смятат, че е време да се дават повече средства за развиитето на местните таланти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!