Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

90 деца от малцинствени етнически групи ще бъдат включени в проекта "Букварче, бъди ми другарче"

Снимка: БГНЕС

В плевенското село Бохот, 90 деца от малцинствени етнически групи ще бъдат включени в проекта "Букварче, бъди ми другарче". 
С допълнителни занимания за овладяване на българския език се цели бъдещите първокласници да се включат в образователния процес пълноценно. Община Плевен е партньор по проекта, който се реализира с европейски средства и е на стойност близо 186 хиляди лева. 
Проектът освен към децата, е насочен и към семействата от ромската общност, каза директорът на основното училище в село Бохот Теменужка Христова. Активно се работи и за промяна нагласите на родителите към ученето и припознаване на образованието като ценност: 
Реализацията на проекта се налага от факта, че през 2008-ма година детската градина в село Бохот е закрита. За да се осигури равен достъп на децата до образование и да им се даде шанс за житейска реализация е много важно те от ранна детска възраст да бъдат социализирани и да се изградят активни умения. Родителите имат желание да включат децата си в подготвителните групи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!