Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вампири, таласъми…

БНР Новини

С културния туризъм не ни провървя. Въпреки Перперикон, въпреки Панагюрското съкровище, въпреки златната маска на Терес. Не се юрнаха насам тълпи от чуждоземци с дебели портфейли и с блеснали от културен глад очи.
С поклонническия туризъм също не потръгна. Мощите на Свети Йоан Кръстител не можаха да привлекат вярващи от цял свят. Може би, защото не сътвориха никакво чудо. Само една рускиня спря да заеква, след като ги зърна, но какво чудо е това – всеки що-годе читав логопед оправя подобен недъг.
За момента цялата ни надежда е във вампирския туризъм. Новината е, че туристическата ни министърка Николина Ангелкова отишла в Странджа и научила, че още през 2004 година там са открити гробовете на седемнайсет вампира. И решила министърката, наред с древнотракийските находки в региона, да популяризира и вампирите. С цел – привличане на туристи, разбира се. Похвално решение! Като добавим към тия странджански вампири и оня от Созопол – ето ти условия за пълноценен вампирски туризъм. Хотелиерите и кръчмарите в Югоизточна България вече потриват ръце по най-кръвопийски начин! Ще ударим в земята – викат си те – румънците с техния единствен вампир Влад Цепеш, наричан още Дракула!






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!