Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограда на строителен обект блокира тротоара на натоварена улица в Благоевград

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Метални заграждения около строителен обект в центъра на Благоевград блокираха целия тротоар на една от най- натоварените улици в града. След сигнал на "Хоризонт",  оградата беше принудително преместена, а на фирмата изпълнител ще бъде наложена глоба.

Бъдещата жилищна сграда е срещу едно от училищата в областния център и от няколко дни деца и възрастни е предвижват по пътното платно заради липсата на тротоар. За щастие до инциденти не се стигна.

Въпреки че документацията по издаденото строително разрешение и съгласуваните с общината планове са изрядни, не е било допустимо фирмата изпълнител да загради целия тротоар, признава заместник-кметът Янко Янков:

Направихме проверка, уведомихме самия изпълнител за неправилно поставена ограда. Там проблемът е такъв, че има неправилно отложена улична регулация. Ние установихме конкретния проблем, това никой не го е знаел - когато я отложи, той си отлага сградата, нанася си оградата по проекта за безопасност и здраве и се оказва в ситуация, че той трябва да затвори целия тротоар.

Pо обяд екип на общинската фирма за чистота премести принудително оградата.

Проектът за безопасност и здраве на строителния обект е бъде коригиран, като впоследствие ще се направи и корекция на несъответствията на  уличната регулация, допълни инж. Янков. Въпреки това на строителната фирма ще бъде наложена санкция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!