Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Въпреки промените в условията за пенсиониране и предстоящото увеличение на осигуровките, пенсионната система няма да излезе от тежката криза, пише вестник "Сега", като се позовава на експертен доклад на НОИ. Документът анализира състоянието на пенсионната ни система с хоризонт 2060 г. 
Проверките в заведенията на крайбрежието не могат да установят всички нарушения на търговците, пише "Телеграф". Марули и домати от салатите от предишния ден се влагат в зеленчукови супи, неизядените макарони се влагат в екзотична салата разказват  работещи в ресторанти. Инспекторите по храните обаче, които вече проверяват търговските обекти и заведенията за хранене по северното Черноморие не са отчели никакви нарушения, подчертава вестникът. В интервю за "Стандарт", министърът на земеделието Десислава Танева уверява: "Ще следим онлайн храните от добиването им в полето до реализацията им в магазина". 
Къпем се в Менделеевата таблица, най-честите заплахи за ползващите басейни са гъбички и астма, пише "Монитор". От изданието са направили проверка на басейните и са установили, че дезинфекцията на водата, най-често, се прави от пазачите, а не от специалисти. 
50% по-малко мед очакват пчелари тази година, въпреки това, на пазара ще има български мед, успокояват те. За това пише днес "Труд". 
"24 часа" съобщава,че Великотърновският университет ще успее да изплати стари задължения, защото финансовото министерство е одобрило оздравителната програма на ръководството на ВУЗ-а. 
В България се създават паравоенни организации, които днес изглеждат оперетни, но утре могат да се превърнат в реална опасност, предупреждава "Сега". В рубриката "наблюдател" е поместен анализ, в който се казва, че част от тези организации с откровено незаконни цели се подкрепят от чужди държави.
Заради Брекзит, Брюксел сменя лева с евро в България, пише "Новинар" на първа страница. Вестникът цитира британския "Дейли експрес", който съобщава за намеренията на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да ускори евроинтеграцията,като въведе еврото в няколко държави. Бившият министър на финансите Симеон Дянков казва, в интервю за "Капитал дейли": "Брекзит носи само загуби за България." Според проф. Стоян Маринов от Икономическия университет във Варна, последиците за туризма от Брекзит може да се очакват след 2-3 години. Вестник "Земя" цитира статия на ветерана на американската дипломация Хенри Кисинджър, според когото Европа не трябва да наказва Великобритания за решението й, а Лондон трябва да предвиди занапред всестранно сътрудничество с Европа. 
За смешната страна на Брекзит пише днес "Стандарт", като цитира най-вече различни интернет сайтове. 
"Сигналите от Европа са, че наблюдението върху правосъдието ще отпадне в рамките на мандата на тази Европейска комисия", заявява, в интервю за "24 часа" Димитър Главчев от ГЕРБ, заместник-председател на Народното събрание.
Спектакълът на Сатиричния театър "Рейс" по пиесата на Станислав Стратиев спечели голямата награда на третия международен фестивал на комедията в Скопие, информира "Дума". 
"Труд" помества подробна културна програма на южните ни черноморски градове през лятото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!