Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФБР ще има думата в разследването на имейлите на Хилари Клинтън

Снимка: БГНЕС

Главният прокурор на Съединените щати Лорета Линч ще приеме препоръките на адвокати от кариерата и агенти на ФБР по случая с използването на личен имейл сървър от бившият държавен секретар Хилари Клинтън. Това съобщи официално лице от Департамента по правосъдие. Решението се появи след като Линч бе критикувана в публичното пространство за импровизирана си среща със съпруга на Хилъри Клинтън – бившият президент Бил Клинтън.

Все още не се знае кога ще бъдат отправени препоръките на разследващите, но изявлението изглежда е в отговор на критиките по адрес на неофициалната среща между Линч и Клинтън на летището във Финикс, Аризона в понеделник. Спонтанната среща между двамата бе описана като неуместна както от демократи, така и от републиканци. Линч вече заяви, че тя и бившият президент не са дискутирали въпросния случай. Републикански законодатели настояха, заради срещата разследването да бъде поето от  специален прокурор.

Темата се обвързва все повече с политиката във време, в което Хилари Клинтън се приготвя да приеме номинацията на демократите за президент.

Самата Клинтън вече заяви, че е 100 процента уверена, че няма от какво да се притеснява от криминалното разследване на имейлите й в Държавния департамент.

"Ню Йорк Таймс" пояснява, че с решението на главният прокурор Лорета Линч да не оспорва заключенията на разследващите се премахва възможността мнението на политически назначено лице да вземе превес. Изданието допълва, че към подобна стъпка се е работило от няколко месеца.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Хилъри Клинтън спечели първичните избори във Вашингтон

Кандидатът на демократите Хилъри Клинтън спечели първичните избори в столичния окръг Колумбия. Клинтън получи близо 79 процента от гласовете срещу 21 на сто за опонента й Бърни Сандърс . Това е последният първичен вот и той има само символично значение,..

публикувано на 15.06.16 в 18:43

Хилари Клинтън води пред Доналд Тръмп, сочи онлайн проучване

Хилари Клинтън води пред Доналд Тръмп с 11 процентни пункта в надпреварата за президентския пост в САЩ, сочи допитване на института "Ипсос" за Ройтерс. Онлайн допитването показва, че 46% от анкетираните потенциални избиратели подкрепят Клинтън, 34,8% са..

публикувано на 11.06.16 в 07:39

Барак Обама подкрепи кандидатурата на Хилари Клинтън за президент на САЩ

Американският президент Барак Обама подкрепи кандидатурата на Хилари Клинтън за свой наследник. Това стана във видеосъобщение, в което Обама говори за качествата на Клинтън и за съвместната им работа, докато тя заемаше поста държавен секретар. Хилъри..

обновено на 10.06.16 в 08:16