Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен настоява МОН да изготвя тестовете за избор на директори на детски градини

Георг Спартански
Снимка: БГНЕС

Кметът на Плевен Георг Спартански настоява тестовете за избор на директори на детски градини да бъде изготвен от Министерството на образованието и науката, за да се гарантира честна и безпристрастна надпревара. В община Плевен е обявен конкурс за директори на девет детски градини.

Кметът Спартански е поискал три варианта на тестове, които са част от конкурсната процедура при избор на директор на детска градина. Желаещите защитават и концепция за развитието на детското заведение.

Ако в образователното министерство приемат предложението, вариантите ще пристигнат запечатани в пликове и един от тях ще се изтегли в деня на конкурса. До момента тестовете са изготвени в отдел "Образование" на общината. Спартански посочи още мотиви за искането:

Да елиминираме всякакви съмнения за повлияност на конкурса. Това ще даде една гаранция, че кандидатите, които и да са те, няма да  бъдат нито на този, нито на онзи, и е минал, защото е знаел въпросите. Това не е усилие, което полагам, за да кажа, че нямам вяра в колегите от отдел "Образование". По този начин ще гарантираме една максимална обективност, ще елиминираме възможността някой да си го изкарва на нас за личния си провал.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!