Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да спасим живота на Сако!

Снимка: facebook

Търсят се доброволци, които да дарят кръв за Александър Маринов. 29-годишният мъж от Видин е пострадал в катастрофа миналата събота на излизане от с. Иново, посока Брегово, и е с опасност за живота. В момента е настанен в реанимацията на видинската болница в много тежко, критично състояние, каза неговият приятел от детството Мирослав.

"Вчера докторите казаха, че ще живее, ако оцелее, ще са нужни пари за възстановяването му", казва Мирослав.

Приятелите на пострадалия възнамеряват в най-скоро време да разкрият дарителска сметка в помощ на Александър, който е с множество счупвания, фрактури и изтичане на кръв.

Според Мирослав, само до вчера, са му преляти 19 банки кръв, продължава акцията по кръводаряване.

"Трябва кръв, още същата вечер 1 л. кръв е изчистен от белия му дроб."

Приятелят на Александър каза, че мъжът е със счупени крак, ръка, 6 ребра, таз, лопатка и ключица, спукан бял дроб, разбито чене и няма кой да му помогне в този труден момент, тъй-като майка му е починала, а баща му е на легло.

Александър Маринов е с рядката кръвна група 0, отрицателен резус фактор. Всеки желаещ, може да дари кръв за него, без значение от коя кръвна група е.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва панаирът в Кула

Утре вечер в Кула ще бъде открито 107-ото издание на традиционния панаир. Той ще продължи до 20 август, а за гостите са предвидени концерти на популярни български  изпълнители , лятно кино, изложби и спортни турнири. Панаирът започва  с концерт на група "Хоризонт", а п рограмата включва: 15.08.2024 г. (Четвъртък)  21.00 часа –..

публикувано на 14.08.24 в 08:45

Жена от Монтана стана жертва на телефонни измамници

Жена от Монтана стана жертва на телефонни измамници, съобщават от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. Тя била въведена в заблуждение чрез телефонни разговори, че съдейства на полицията за задържане на престъпници. За целта й били дадени указания за предаване на всички парични средства, с които разполага вкъщи, които след..

публикувано на 14.08.24 в 08:32

Ремонтираха 76 улици в Монтана

76 улици в град Монтана са изкърпени, като за целта са платени 360 000 лева от бюджета на общината за текущ ремонт. Особено тежко е било състоянието на 20 от тях. Жителите на улиците "Тодор Каблешков", "Калиманица", "Яне Сандански" и "Ропотамо" вече спокойно могат да се движат по тях. Проблемът е, че не е подменена водопроводната мрежа и авариите са..

публикувано на 14.08.24 в 08:25

Пожар горя в сметището на Враца

Екстремно високите температури предизвикаха пожар в Регионалното депо във Враца, което е в близост до село  Косталево. Няма опасност за живеещите в района на селото и града, съобщиха от общинската управа. Пожарът е локализиран, екипи на Пожарна безопасност потушиха пламъците. Специализирана техника на Регионалното депо, също помогна, като засипваше с..

публикувано на 14.08.24 в 07:30

Снимката на 13 август 2024 година

Участници в международната регата ТИД пристигнаха от Ново село във Видин.  Лагерът е разположен до крепостта "Баба Вида". Видин е втората спирка от българския участък. Започна цялостното  асфалтиране  на "Бистрец" и скоро кварталът край Враца ще бъде напълно преобразен, съобщиха от общинската управа.   От вчера стартираха..

публикувано на 13.08.24 в 18:05

Прокуратурата обвини жителка на село Лехчево за телефонна измама

30-годишна жителка на село Лехчево е привлечена в качеството на обвиняема по досъдебно производство на Районна прокуратура – Монтана за въвеждане в заблуждение с цел имотна облага. На 11.08.2024 г. на ул. „Д-р Стамен Илиев“ в гр. Монтана, след предварителен сговор с неизвестни съучастници, тя участвала като помагач в измама на жена...

публикувано на 13.08.24 в 17:02

Риболовен турнир за хора с увреждания ще се проведе на язовир "Огоста"

Турнир по спортен риболов за хора със зрителни увреждания ще се проведе този четвъртък на язовир "Огоста" в Монтана. Спортното мероприятие е финансирано от Агенцията за хора с увреждания и се изпълнява от Спортен клуб "Феникс" към Съюза на слепите в Монтана, съобщи регионалният председател на Съюза на слепите  Ива Петкова .  "В..

публикувано на 13.08.24 в 16:55