Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново задръствания на ГКПП "Маказа"

Огромни задръствания се образуваха отново на границата с Гърция при ГКПП "Маказа". По информация на наши слушатели стотици коли чакат да преминат през пункта. Към 11 часа колоната от автомобили надхвърляше 5 километра.

Съботният ден отново се оказа труден за пътуващите към плажовете на Бяло море. Струпването на автомобили започна още в ранните сутрешни часове. Пътуващи към Гърция разказаха, че са пристигнали на ГКПП "Маказа" малко след 5.30 часа и са чакали 30 мин. да преминат границата:

Ние тръгнахме в по-ранен час, към 5 часа, но опашката беше доста дълга.

Чакахме близо два часа, имаше 1 километър задръстване - споделиха шофьори.

С напредването на деня и колоната от автомобили се увеличава. Освен традиционно пътуващите в събота българи и румънци, днес на ГКПП "Маказа" има и много турци, които са избрали да преминат през Гърция, за да се приберат по домовете си след Рамазан-Байрама. Горещото време и бавното придвижване изнервят чакащите, въпреки бързата обработка на документите. Следобед опашки се очакват и на влизане в България. Ето и съветът на една от пътуващите:

Тръгнахме от Керамоти в 21 ч. Не се наложи абсолютно никакво чакане на границата, тъй като преди нас имаше пет коли. Движението беше абсолютно спокойно, така че моят съвет към всички, не само към тези с малки деца, е да се пътува надвечер, когато и времето е по-хубаво. И дори и да се чака, не е такъв проблем.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!