Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар бушува край петричкото село Марино поле

| обновено на 10.07.16 в 19:31
Снимка: БГНЕС

Запалени сухи треви и стърнища са предизвикали голям пожар край петричкото село Марино поле. Над 1000 декара е обхванал огънят, който се е разпространил и върху лозови масиви.  Стотици огнеборци участват в гасенето, направени са бразди, за да бъде предпазено селото. Пожар тлее и в землището на село Тополница.

Пожарът  е  възникнал в землището на село Марино поле, но се  е разраснал към Марикостиново и Чучулигово.  Около обяд огънят е бил овладян, каза кметът на Петрич Димитър Бръчков:

Беше локализиран, не беше проблемен. Обаче впоследствие възникна много силен вятър и го разпространи много сериозно и то по труднодостъпни места. 

Пожарните служби от Петрич и Сандански са мобилизирани в района на пожара. Освен в полските масиви, огънят е обхванал и близките хълмове. В гасенето участват и стотици доброволци.

Най-вероятно човешка небрежност са причината и за двата пожара. Високите температури и сухото време създават потенциален риск, предупреждават от служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, като апелират пътуващите да не изхвърлят незагасени цигари от автомобилите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!