Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха Айфеловата кула заради сблъсъци по време на финала на Евро 2016

Франция изпраща гостите си натъжена и покрусена, след като финалът на Евро 2016 пречупи мечтата на французите. Затова пък многобройната португалска общност в страната отпразнува шумно и весело първата европейска шампионска титла на родината си. Хиляди португалци шестваха по булевард "Шанз Елизе" късно снощи. 

Днес френският национален отбор, който остана на второ място, ще преглъща загубата на обяд с президента Франсоа Оланд в Елисейския дворец. Поканени са и всички главни организатори на първенството, за чието домакинство Франция все пак се чувства победител. Футболният месец, който започна трудно и напрегнато за силите на реда, се размина с всички заплахи (като изключим инцидентите с английски и руски хулигани в началото) и се превърна в хубав празник.
Все пак снощи полицията задържа около 50 души, които се опитаха да всеят безредици в зоната за фенове край Айфеловата кула. Запалянковци подпалиха кошчета за боклук и мотопеди в близост до монумента, което накара властите да го затворят за посещения днес. Полицейските патрули продължават да дежурят на летищата, гарите и всички рискови места в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!