Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството дава 2 милиона лева за детски кътове, ясли и занимални

Снимка: БГНЕС

Правителството ще отдели допълнително 2 милиона лева по проекта „Красива България“. С основната част от парите ще бъдат изградени съоръжения за достъп на инвалиди до обществени сгради, детски кътове, ясли и занимални в публични сгради.Това съобщи министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

За изграждане на съоръжения за достъп на инвалиди до обществени сгради, общини, областни управители и централна администрация, ще могат да кандидатстват с проекти, на стойност от 30 до 170 хиляди лева. Тук е необходимо съфинансиране в размер на 5 на сто. За изграждане на детски кътове, ясли и занимални, ще се отпускат от 20 до 70 хиляди лева на проект.

Считам, че с тази инициатива, ще можем да подкрепим между 30 и 70 проекта.

Част от двата милиона лева, пренасочени към проекта "Красива България", ще отидат за подкрепа на домовете за деца, лишени от родителски грижи.

15 дома не са имали възможност да организират детски лагери за децата. Затова, отделяме бюджет от 100 хиляди лева и ще дадем възможност на 325 деца, да прекарат една седмица, или на море, или на планина.

С тези пари, ще бъдат покрити и разходите за над 50 възпитатели, които придружават децата. Директорите на институциите, могат да кандидатстват с проекти между 3500 и 10 хиляди лева, а лагерите ще са от средата на август, до началото на новата учебна година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!