Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама задържани за серия кражби в Ямбол и Бургас

Снимка: Радио ВИДИН

Серия кражби от домове и офиси разкриха при съвместна акция ямболските и бургаските полицаи. Задържани са 40-годишният Николай Стоянов от София и 45-годишният Валентин Белалов. Двамата са арестувани в Бургас, където живеели под наем. От прокуратурата ги обвиняват, че са извършили общо 4 кражби в Ямбол и в земеделска кооперация в с. Ботево, като общата стойност на откраднатото е 350 лв. уточни заместник-апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова.

 Пари, валута, златни накити и вещи със значителна стойност, уникални чановници, очила с висока стойност - диоптрични, слънчеви.

Задържаните са с богато криминално минало, като Белалов е арестуван в изпитателния срок за извършен грабеж, а Стоянов - в условията на опасен рецидив. Директорът на полицията в Ямбол ст. комисар Генчо Иванов посочи, че двамата са действали в абсолютен синхрон.

Специалисти в извършването на кражби от касови помещения. Оборудвани с добра техника успяват да елиминират СОТ. Имат мобилна връзка, самостоятелна, само за тях.

В момента двамата са задържани за 72 часа. Предстои искане за постоянен арест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!