Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На "Капитан Андреево" са задържани 33 килограма хероин

| обновено на 19.07.16 в 20:08
Снимка: Агенция Митници

33 килограма хероин са задържани на граничния пункт "Капитан Андреево" при съвместна операция на полицаи и митничари.

На 15 този юли през ГКПП „Капитан Андреево“ е преминал турски автобус с рисков профил. При щателна митническа проверка, в машина за печене на хляб, чрез рентген са открити 33 килограма хероин. Тогава започва и същинската операция, в която се включват различните служби, обобщи главният секретар на МВР Георги Костов.

В този кратък времеви интервал колегите, които противодействаха на този тип престъпност, успяха и експлоатираха и специални разузнавателни средства, което, според мен, е изключителна победа на синхрона между всички правоприлагащи структури.

Хероиновата пратка се контролира до автогарата в Хасково, където е трябвало да бъде получена. Арестувани са двама мъже, но обвинения са повдигнати само на 35-годишния Никола Проданов от Пловдив. Заместник-окръжният прокурор в Хасково Розалин Трендафилов обясни.

Нашите действия в тази насока продължават. Целта е да търсим не само съпричастност към контрабандата, разширяване кръга на лицата, съпричастни към приемането и разпространението на наркотика в страната.

Часове по-късно Хасковският окръжен съд наложи мярка за неотклонение- задържане под стража на Никола Проданов ,сочен за получател на хероина на стойност 4 милиона лева. Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.


.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!